Αλέξης Σαββόπουλος

Άρης: Οι δέκα μέρες που θα κρίνουν τα πάντα

Σε ένα καυτό δεκαήμερο εισέρχεται ο Άρης από την Κυριακή και το ματς με Ολυμπιακό. Στο διάστημα αυτό θα παίξει κυριολεκτικά τα… ρέστα του με διακύβευμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League

Οι κιτρινόμαυροι θα κληθούν να δώσουν τέσσερα αρκετά απαιτητικά παιχνίδια σε διάστημα μόλις δέκα ημερών. Ματς τα οποία ουσιαστικά θα κρίνουν την υλοποίηση ή όχι του τελευταίου εναπομείναντα στόχου της σεζόν σε ένα πρόγραμμα… φωτιά. Ο Άρης θα δώσει δυο παιχνίδια στο γήπεδό του (Ολυμπιακός, ΑΕΚ) και δυο μακριά από το Βικελίδης με ΠΑΟΚ και Γιάννινα.

Στην φάση που βρισκόμαστε τώρα διαχωρισμός και δεν μπορεί να γίνει και ίσως είναι και επικίνδυνος. Όλα είναι κρίσιμα, αρχής γενομένης από αυτό με τον πρωταθλητή πλέον Ολυμπιακό, παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Μπούργος θα επιδιώξει να… ρεφάρει την ήττα στη Λεωφόρο και ανάλογα με την έκβαση στο ΟΑΚΑ, μπορεί να «πατήσει» και πάλι στην προνομιούχα 3η θέση που τον απαλλάσσει από οποιοδήποτε σενάριο και άγχος.

Ίσως εκείνο με την ΑΕΚ την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα του, αφού μιλάμε για τον ένα από τους δυο ανταγωνιστικές για την 3η θέση και θα παίξει ρόλο και η ισοβαθμία. Μέχρι να φτάσουμε ως τις 14 του μήνα όμως προηγούνται άλλα δυο σπουδαία ματς μέσα σε τέσσερις μέρες που θα δοκιμάσουν αφενός τον χαρακτήρα της ομάδας και αφετέρου τις αντοχές της.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καλείται ξαφνικά να διαχειριστεί ο Χερμάν Μπούργος, ενώ μπαίνουμε στο τελευταίο και πιο καθοριστικό κομμάτι της σεζόν που θα κρίνει και την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη. Προβλήματα τραυματισμών, τιμωριών και συσσωρευμένης κόπωσης που τον υποχρεώνουν να κάνει και διαχείριση για να διατηρήσει το σύνολό του με φρεσκάδα και αντοχές για το τελικό… φίνις.

Ο Καμαρά την Κυριακή είναι εκτός λόγω της αποβολής του στην Αθήνα και θα πρέπει να είναι εξόχως προσεκτικός από τον επόμενο αγώνα στην Τούμπα αφού παραμένει στο όριο των τριών καρτών και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει τον ένα… τελικό με την ΑΕΚ αν δεχθεί την 4η. Ο Σάσα θεωρείται απίθανο να προλάβει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και κάνει αγώνα δρόμου για την Τούμπα.

Ο Γκάνεα έχει τις πιθανότητες με το μέρος του αρκεί να μην αισθανθεί ενοχλήσεις ως την Κυριακή. Με μικροπροβλήματα επέστρεψαν από την μάχη της Λεωφόρου και οι Ιτούρμπε, Φαμπιάνο και θα πρέπει να πάνε συντηρητικά. Ειδικά ο φορμαρισμένος Παραγουανός που μόλις έχει αναρρώσει από τραυματισμό (θλάση) και αν υποστεί υποτροπή κινδυνεύει να χάσει τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Στη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου μπαίνει και ο σημαντικός παράγοντας κόσμος. Ο Άρης έχει δυο τελευταία ντέρμπι στην έδρα του (Ολυμπιακός, ΑΕΚ) και ο κόσμος μια τελευταία υποχρέωση να δώσει με την μαζική του παρουσία την ώθηση στους παίκτες του Μπούργος να σφραγίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να κλείσουν τη σεζόν, προσφέροντας μια προοπτική για την επόμενη.

Μην ξεχνάμε ότι την επομένη του αγώνα στους Ζωσιμάδες που ρίχνει την αυλαία της φετινής χρονιάς, είναι πιθανό να έχουμε και την ετυμηγορία του CAS στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τι Άρη θα δούμε του χρόνου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x